Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini münasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlangıçlı kriterler nazar önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Mesela önüne kanatıcı husus yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko olmayan örekın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve şifahane kadar” aynı anda belki onlarca kişinin kapıdan sirayet etmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar elan yaygın kullanılır.
Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı kucakin insanların dumandan zehirlenmesine beis olan acil kalıp kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha birlik kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.
Makul yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lügat konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları bırakma eylemek müşkül ve güvensiz olacağı sinein yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; huzur adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim bünyelar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) bel kemiği amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide kuruluşlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki yaman, yangın, kavara vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu zararlı koşulların özge katlara intikalini hapsetmek yahut kabil olduğu kadar geciktirmektir.
Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının aracısız bina dışına açılması gerekir.
Göksu Kapı aracılığıyla üretilen Yangına Dayanıklı Kapı yangın kapısı modellerinden birisine ehil geçmek, projenize munis boyutlarda ve özelliklerde Yangın Kapıları sayesinde güvenli mekanlar oluşmasına katkı temin etmek dâhilin İletişim metnine tıklayarak veya sol altta Whatsapp butonuna dokunarak kompetan personelimiz ile müdrike mesajlaşabilirsiniz.
Yangın merdivenine giriş ile yan sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış mesafesi ve kullanıcı yüklükü asıl alınır.
Antrparantez emin tahliye yürekin merdiven makroliği 80 cm'den azca olmamalıdır. Ferahlik 80 cm'den az ise merdivenlerde sadece bir trabzan olur.
Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı Yangın Kapısı Fiyatları zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtlı olmakla baş başa oldukça geniş üretilir. İnsanların ürkü anında çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu perese güç kaybı olmaması midein önemlidir.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Stabil şekilde, korkuluklu Yangın Merdiveni Kapısı ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir dokuması vardır.
Bu kadar soruların yerıtlarını alabileceğiniz firmalarımızı arayabilir ve daha pek çok konuyu netleştirebilirsiniz. Aklınızda soru hizmetaretlerine münasebet olan noktaları ve fiyatlarını öğrenebilmek midein bizleri aramaya serlayabilirsiniz.